Måleri och Skulptur - Konstutbildning

overst-ht14 1036

Utbildningen riktar sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom teckning, måleri och skulptur i en kreativ miljö.

Du utvecklar ditt konstnärliga seende genom teckning och får en bred grund i klassiska tekniker som exempelvis oljemåleri, skulptur, tempera, grafik och modellteckning.

Genom dagliga samtal i ateljen kommer du att utveckla ditt konstnärliga uttryck och lära känna din egen skapande process. Genom övning och utforskande av konstens spännande område får du en större möjlighet att vara verksam inom många olika kreativa fält.

Kursen Måleri och Skulptur har två ateljéer och en skulpturlokal. Du kommer att ha ett eget arbetsbord. Ateljéerna är tillgängliga kvällar och helger.

måleri

Kursinnehåll

Teckning: perspektiv, komposition, teckningstekniker, modellteckning, eget utforskande.
Måleri: akvarell, akryl, tempera och oljefärg, färglära, grundering, materialkunskap och måleritekniker.
Skulptur: gipsgjutning, formtagning, armering, modellering, grundläggande skulpturtekniker, skrotskulptur.
Grafik: torrnål, inblick i de grafiska teknikerna.
Monumentalmåleri: storskaligt måleri med latexfärger och sprayfärg.
Masktillverkning: masktillverkning i mongolisk tradition
Samtidskonst: introduktion av konceptkonst, genomförande av ett eget idébaserat arbete.

Skulptur

Efter utbildningen

Utbildningen ger grundläggande kunskaper för fortsatt eget arbete som konstnär. Om du vill söka vidare till högre konstnärlig utbildning hjälper lärarna till med ansökan.

Övrigt

Det finns möjlighet att gå Allmän kurs med Måleri och skulptur som inriktning. Då läser du förutom kursen Måleri och skulptur in de gymnasiegemensamma ämnen som behövs för grundläggande behörighet. Mer information finns på allmän kurs.

mås bred bild 1

Arbetsprover

Vid intervjutillfället vill vi att du tar med dig arbetsprover i form av fotoutskrifter i A3 eller A4 format av 2 teckningar, 2 målningar och 2 objekt/skulpturer. Det finns även möjlighet att skicka arbetsproverna digitalt före intevjun till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

» Till ansökan.

Du kan också söka till Måleri och Skulptur via denna länk

Utbildningsansvariga

Annika och Harald är yrkesverksamma konstnärer och erfarna pedagoger som brinner för konsten.

annika och harald

 Annika Sundin och Harald Lowden

Gästlärare 2017-2018

Övrigt

Utbildningen är kostnadsfri. Det enda du betalar för är material och studieresor. Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN..

De skolor som kursdeltagarna på Måleri och skulptur söker vidare till efter avslutad kurs är till exempel Konstfack, Kungliga konsthögskolan, Konstskolan Idun Lovén, Gerlesborgsskolan, Nyckelviksskolan.

Till ansökan Till bildgalleri

Bildgalleri